Uutiset

Trilleriä jälleen kerran

09.12.2012

Sbs Wirmo - SalPa 6-6 ja. (1-3, 1-2, 4-1, 0-0)

Kauden jälkimmäinen puolisko starttasi vierasreissulla lohkon pahimpana pidettyyn hornankattilaan; Mynämäen Hani-Halliin. Sesongin ensimmäinen kierros meni Joutsenlaumalta suht nihkeästi, kun saldona oli 6 voittoa ja 4 tappiota. 12 sarjapistettä oikeutti kahtia jakautuneen länsirannikon lohkon 6. sijaan. SalPa oli voittanut "isoista" joukkueista vain Pyövelit, joten pisteitä oli kartuttava jatkossa myös kärkipään jengeiltä tasaisesti, jos joukkue mielii pleijareihin. Varsinkin viiden päivän takainen vierastappio katastrofaalisen toisen erän johdosta, Leiskulle jyskytti joukkueen takaraivossa autoletkan suunnattessa kohti Mynämäkeä.

Otteluun lähdettiin Leisku matsin tapaan ilman yhtäkään virallista valmentajaa, mutta K. Palokankare hoisi tuplapestinsä jälleen kiitettävällä tavalla. Ottelun prinsiippeihin kuuluivat:

-Ehjä 60 min.

-Pallovarmuus

-Hyvä puolustuspeli

Ottelua edelsi viime vuoden tapaan mynämäkeläinen valoshow, joka ei jättänyt ainakaan suurta strobofanaatikko A.Pekkalaa kylmäksi. Halli oli jo alkulämmittelyssä suht täynnä, joka viritti varmasti molempien joukkueiden pelaajat pelipäälle, vaikka kyseessä oli aina yhtä vaikea arkipeli. Kuitenkin "vain" 265 katsojaa, jota voidaan säbäbuumin riepottelemassa wirmolandiassa pitää pettymyksenä. Narsistisimmat SalPa-pelaajat toivoivatkin esiintyvänsä yli 400-päisen yleisömeren edessä.

Itse ensimmäinen erä alkoi Wirmon varovaisella pallonliikuttelulla ja SalPan suht matalalla karvauksella. Kuitenkin jo ajassa 02:35 Joni "nuorempi, parempi, komeempi, rikkaampi" Kuusisto iski vieraat johtoon hänen uuden sieluntoverinsa pelaajavalmentaja K.Palokankareen tarjoilusta. Kyseinen pari osoitti, kuinka joukkueen saunaillat ja baarijärmäykset tuodaan suoraan rikalan kulmapöydästä pelikentille ja realisoidaan maalin muodossa. Eikä aikaakaan, kun pikkuveljensä maalista tulistunut Jesse "pahempi, tylympi, törkeempi" Kuusisto karvasi pallon Wirmopakin lavasta ja kanttasi kermaisen kierrekantin suoraan veskan kainalosta alakaleviin. Tässä kohtaa kello näytti kokonaiset 03:16. Seuraava pöytäkirjamerkintä tuli ajassa 08:14 kun Matti Alivuotila tuomittiin jäähypenkille mailan painamisesta. Jo ajassa 08:16 kirjattiin pöytäkirjaan SalPan kolmatta maalia. Laidasta vapari, jonka Westerberg-Rantanen parivaljakko juoni maaliin suht yksinkertaisen vaparikuvion päätteeksi. Rantanen tekijänä ja Westerberg itseoikeutetusti jakelijana. Ottelu jatkui läpi erän suht matalatempoisena pallonsiirtelynä, koska kumpikaan joukkue ei halunnut rasittaa jalkojaan vielä tässä vaiheessa sen suuremmalla karvauspelillä. Wirmo pääsi kuitenkin rankaisemaan vielä erän lopulla Antti Vuorisen tehtyä kotijoukkueelle tärkeän 1-3 maalin puolikantilla.

Toiseen erään lähdettiin mynisläiseen tapaan 15 minuutin erätauon jälkeen. Erätauolla Palokankare painotti edelleen varmuutta pallon kanssa ja halua puolustaa omaa maalia. Erä alkoikin samalla tavalla kuin ensimmäinen, eli rauhallisella pallonsiirtelyllä. Karvausta ei liiemmin nostanut kumpikaan joukkue ja tempo pysyi rauhallisena. Ajassa 27:23 Niko Vahtera pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-3. SalPa-leirissä tätä ei hyvällä katsottu ja kolmisen minuuttia myöhemmin Suomen nopein JOKIniemi iski vastahyökkäyksen päätteeksi pallon etuyläkatiskaan. Hyvän esityön maaliin teki Pullismaisen kampauksen omistava Sampo Koskela. Vielä kolmisen minuuttia ennen erän loppua aina yhtä sympaattisen ystävällinen D.Rantanen iski illan toisensa Wahlstenin "jättöpassista". Unohdin muuten mainita Wirmon vaihtaneen kassaria jo ensimmäisessä erässä 0-3 maalin jälkeen. Jotain kahden ensimmäisen erän pelistä kertoo veskojen torjunnat: Wrmo yhteensä 4 ja SalPan Syvähuoko 8.

Kolmanteen erään lähdettiin siis SalPan 2-5 johdossa. Kaikki vähääkään salibandysta tietävät tiesivät Wirmon nostavan karvauksensa lankkuun. Näin myös kävi ja tämä myös näkyi. SalPa sai vielä erän alkuun ylivoiman, kun suht vihainen Niko Vahtera tuomittiin Rantasen kiusaamisesta jäähylle (mailan painaminen). Ylivoima tuottikin muutaman läheltäpiti tilanteen ja pallo saatiin käymään aina tolpassa asti, muttei kuitenkaan maaliviivan yli. No mikäpä sen osuvampaa, kuin Vahteran 3-5 kavennusmaali vain 30 sekuntia jäähyn loppumisen jälkeen. Tästä syttyi tietenkin koko Mynämäki pelaajista aina yleisöön asti. Seuraavista minuuteista tulisi todella vaikeat viereilla, mutta jos ne kestettäisiin niin voitto alkaisi jo häämöttää tunnelin päässä. No niitä ei kestetty. Ajassa 47:25 Wirmon monivuotinen maalinsylkijä Keni Kivilä teki illan ensimmäisensä ja vain vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin illan toisensa. Tilanne oli 5-5 ja SalPa otti totisesti tarvitun aikalisän. Aikalisä toimi siltä osin, että Leiskupelin tyylistä supersulamista ei tullut ja seuraavat minuutit pallo ei pyörinyt ainakaan Syviksen takana. Kuitenkin ajassa 53:31 Palokankare tuomittiin jäähylle ja siitä seurannut ylivoima tuotti Wirmolle 6-5 johtomaalin. SalPa oli joutunut keskittymään koko erän puolustamaan, joten paljon piti muuttua viimeisellä vitosella, mikäli joutsenlauma mieli päästä edes jatkoajalle. Vastuunkantajia huudettiin esiin ja sellaisia myös löytyi, kun Rantanen kiepautti itsensä vapaaksi jollain ihmeenkaupalla LiigaPerälän pihdeistä ja tarjoili pallon Wahlstenille takatolpille. Näistä ei Axl erehdy ja vaikeasta asennosta huolimatta pallo löytyi Wirmopömpelistä pelikellon näyttäessä 57:24. SalPa oli siis todellakin tullut tasoihin ja twitterissä trendannut #SalPaSulaa saatiin vihdoin kuriin. Loppuerä ei maaleja tarjonnut, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoajalle mentiin nopean laskutoimituksen mukaan viidennen kerran viimeisestä seitsemästä Wirmo-SalPa kohtaamisesta. Rilleriä rilleriä.

Jatkoaika ei todellakaan ollut peruuttelua, vaan vauhdikasta salibandya, jossa molemmat halusivat täyden pistepotin. SalPa leirissä nostettiinkin jo käsiä pystyyn, kun Rantanen pääsi plinttaamaan muutamasta metristä tyhjään maaliin Wahlstenin ihanaisen tarjoilun jälkeen. Mutta mitä vielä, jostain aivan käsittämättömästä paikasta eteen tuli Wirmokassarin maski ja pallo kimposi siitä yli maalin. Rantanen oli musertunut ja Wahlsten joutui pyyhkimään vihostaan jo varmaksi merkityn syöttöpisteen. Onneksi SalPalta löytyi muita miehiä musertuneiden tilalle ja paine saatiin luotua edelleen Wirmopäätyyn. Kuitenkin ajassa 63:25 Westerberg tuomittiin suhteellisen kyseenalaiseen jäähyyn vaarallisesta pelistä. Miten voit saada jäähyn, jos sinulla on pallo hallussa? No näköjään voi ja voihan se olla että värilasit muuttavat näkökantaa. Mene ja tiedä, mutta yksi asia oli selvä tämän jälkeen: Pistekkin kotiintuliaisina olisi hyvä saavutus. Wirmolla on yksi sarjan parhaimmista ylivoimista ja edessä olevat 95 sekuntia tulisivat olemaan todella vaikeat joutsenlaumalle. Wirmo saikin myllyn pyörimään ja Syvis piti joukkuetta pystyssä isoilla torjunnoilla. Silti parhaan tilanteen sai SalPa, kun Kuusisto karkasi laidasta läpi. Koko SalPan vaihtopenkki nousi ylös, kun Jesse kuljetti pitkästä vaihdosta piimääntyneillä pohkeillaan palloa kohti Wirmopäätyä. Lastunen pääsi mukaan toisesta laitaa ja heidän välissään oli vain yksi vaivainen Wirmopakki. Koko salibandymaailma oli nähnyt tämän niin monta kertaa aikaisemminkin. Joko Kuusistolta rystykämmentakaylä tai ihanainen passi Jonelle, joka siiiiiirtäää SalPan maukkaaseen vierasvoittoon. No niin sitten tällä kertaa ei käynyt. Jesse yritti tarjoilla Jonelle, mutta Wirmolainen sai jotain väliin ja syöttö ei ikinä päätynyt Jonen lapaan asti. Viimeiset sekunnit pyörittiin vielä SalPan päädyssä, mutta maaliin asti pallo ei kuitenkaan päätynyt. Dramaattisen jännittävä ottelu oli siis päättynyt varmasti loppupeleissä molempia harmittavaan, mutta kuitenkin myös vähän tyydyttävän tasuriin.

SalPa leirissä voidaan olla tyytyväisiä perjantai-illan esityksen jälkeen. Joukkueelta nähtiin noin 53 min hyvää salibandya, mutta silti pieni kriisivaihe pelissä oli, joka päästi Wirmon mukaan matsiin. Kuitenkin tällä kertaa kriisistä noustiin ja mukaan lähti tärkeä vieraspiste. Ennen ottelua ei olisi voitu olla surullisia, jos joku olisi tarjonnut tasuria vieraspoppoolle. Vielä kun saadaan se ehjä 60 min kasaan niin kaikki joukkueet tässä sarjassa ovat täysin voitettavissa.

SalPan leijonat jakautuivat Wirmopelissä seuraavasti:

Kolme Leijonaa: Ville Forsman

Ville pelasi hienon matsin ja taistelullaan sytytti varmasti muutkin kanssapelurit. Oli varmaan enemmän polvillaan maalin edessä kuin Syvis.

Kaksi Leijonaa: Daniel Rantanen

Jatkoi vahvaa virettään iskemällä 2+1. Tehnyt kolmeen viimeiseen peliin 8+2, joten Rantasen voidaan sanoa heränneen viimein käsillä olevaan kauteen. Puolusti myös sydämellä joukkuekavereiden tsempatessa penkiltä.

Yksi Leijona: Jani Jokiniemi

Pelasi hyvän matsin ja kruunasi pelinsä hienolla maalilla. Tekee ottelusta toiseen kauhean määrän hommia, joka ei aina näy suoraan tulostaululla, mutt on todella tärkeää joukkueelle.

Erikoismaininta: Otto Syvähuoko

Pelasi mahtaisan ottelun. Ei päästänyt helppoja ja piti joukkuetta mukana kriittisillä vaiheilla. Kolmen leijonan arvoinen suoritus, joka muuttui lopulta erikoismaininnaksi erittäin väsyneiden läppien takia pitkin perjantai-iltaa. Myös pikkujoulujen väliin jättäminen noteerattiin leijonamerkinnöissä.

31.08.2018SALPA SALIBANDYN SIVUT OVAT MUUTTANEET OSOITTEESEEN WWW.SALPA.NET
04.06.2018Kesä-heinäkuun kuukausitiedote
28.05.2018SalPa salibandyssä yhdistymisten kevät!
02.05.2018Toukokuun kuukausitiedote
04.04.2018Huhtikuun kuukausitiedote
05.03.2018Maaliskuun kuukausitiedote
05.02.2018Salibandylle palkintosadetta SalPa-Gaalassa!
05.02.2018Helmikuun kuukausitiedote
03.01.2018Tammikuun kuukausitiedote
01.12.2017SalPan joulukuun kuukausitiedote
02.11.2017Marraskuun kuukausitiedote
02.10.2017SalPa salibandyn lokakuun kuukausitiedote
02.10.2017Kausijulkaisu 2017-2018
03.09.2017SalPa salibandyn syyskuun tiedote
03.09.2017Salibandyn uusi Joma-mallisto
06.08.2017SalPa salibandyn elokuun tiedote
06.08.2017SalPa salibandyn juniorijoukkueet kaudella 2017-18
01.08.2017Salon Palloilijat ry:n lajijaostot siirtyvät "The Swans-logon" alle
05.06.2017SalPa salibandyn kesätiedote
19.05.2017Tule kokeilemaan tyttösäbää!
04.05.2017SalPa-päivää vietetään taas 6.5. Salon torilla
03.05.2017SalPa salibandyn toukokuun kuukausitiedote
07.04.2017SalPa salibandyn huhtikuun kuukausitiedote
02.03.2017Salibandyn maaliskuun kuukausitiedote
06.02.2017SalPa Gaalassa palkittiin vuoden urheilijoita ja seuratoimijoita
02.02.2017SalPa SB kuukausitiedote helmikuu 2017
18.01.2017SalPa viiden parhaan joukossa Vuoden Urheiluseura -valinnassa
30.12.2016SalPa SB kuukausitiedote tammikuu 2017
21.12.2016SalPa ehdolla vuoden urheiluseuraksi!
21.12.2016SalPa Gaalaa juhlitaan jälleen helmikuussa
05.11.2016SalPa-pipoja taas saatavilla
06.09.2016Mehiläinen Liikuntaklinikka on Salon Palloilijat ry:n Salibandyjaoston terveyspalvelukumppani!
24.08.2016SalPa mukana Liikunnan Superlauantaissa 27.8.2016
18.08.2016SalPa SB joukkueet 2016-2017
25.07.2016Katusählyn Salon mestaruus 20.8.2016
18.05.2016TyttöSäbää kesällä!
15.04.2016SalPa-päivä Salon torilla 7.5.2016
11.02.2016Toimiston aukioloajat laajenivat!
01.02.2016Salibandynaisille palkintoja SalPa Gaalassa - Tia Melavasta vuoden valmentaja!
17.01.2016F-tyttöjen turnaus Salossa
11.01.20164 lajia - 4 viikkoa. Tule harrastamaan SalPassa!
08.01.2016SalPa 60-vuotta
22.11.2015Salibandy F-tyttöjen turnaus turussa
11.08.2015SalPa SB:n syksyn tarjontaa
28.05.2015Keräyskampanja 60-vuotisjuhlanäyttelyä varten käynnistyy!
11.05.2015Ensimmäinen SalPa-päivä keräsi väkeä torille 9.5.
04.05.2015Vuokraa saunatilat SalPan toimistolta!
01.02.2015Riitta Välikangas palkittiin SalPa-Gaalassa
04.11.2014SalPa E-tytöt käynnistivät tyttöjen kauden
07.10.2014F-tyttöjen Timanttiturnaus
17.08.2014Salon katusählymestaruus 2014 tulokset
15.08.2014Jääkiekko palaa SalPaan
14.08.2014Syksyn 2014 salibandyjoukkueet ja kerhot!
05.08.2014Salon katusählymestaruus 2014
24.04.2014SalPan naiset palkitsi kauden parhaitaan
14.12.2013SalPa-Gaala!
09.12.2013SalPan F-tyttöjen peli-ilo jatkuu
17.09.2013SALIBANDYKERHO 07-08 SYNTYNEET!
18.07.2013SALON KATUSÄHLYMESTARUUS LA 10.8.2013 !!!
24.03.2013Toimisto auki 1.4.2013 lähtien!
15.02.2013F-pojat ja SB-kerho 06-08
04.02.2013Lukio kiinni!
26.01.2013Vuoden 2012 tulokas salibandy.
26.01.2013SalPan aikuisurheilija 2012!
06.01.2013Paluu voittojen tielle
18.12.2012SALPA GAALA 25.1.2013!
15.12.2012Itsetutkiskelun paikka
09.12.2012Trilleriä jälleen kerran
09.12.2012Miehet-Ruoska peli
04.12.2012Viikonlopun satoa
05.11.2012Joutsenet matkustivatkin mestaajilla.
03.11.2012Alpon Comeback! Nihkeä 6-5 voitto Huittisista
29.10.2012Keltapaidat kotimatkalle täydellä pistepotilla
26.10.2012Tähtisikermä visiitillä Pormestarinkadulla
05.10.2012Joutsenet herkuttelemaan karkkitehtaalle
01.10.2012Wirmo kävi ryöstämässä pisteet kauden avauksessa
27.09.2012Uusi kausi ovella, onko ovet auki?
21.09.2012Salibandykerho 13-17 vuotiaille tytöille!
19.09.2012SB-KERHO ja F-POJAT
13.09.2012SB-KERHO 06-08 JA F-JUNNUT!
02.09.2012Lukio kiinni kirjoitusten takia!!
29.08.2012VALMENTAJAKOULUTUS SALOSSA!
20.08.2012SB-kerho ja F-junnut (2004)
19.05.2012POJAT 98 HARKAT!
25.04.2012POJAT 98-99-00 syntyneet!
06.03.2012POJAT 98-99-00
02.03.2012SB-kerhot tiedote!
21.02.2012Salon lukio!
16.02.2012SALIBANDYKERHOT 03-05 ja 06-08
26.09.2011Pojat 98-99-00 syntyneet!
12.09.2011Salon lukio
24.08.2011Salibandykerhojen tiedote!
29.04.2011Crespon pojat voitti vuoden 2011 Salon Mestaruuden
20.04.2011Salon Kaupungin Salibandymestaruuskilpailujen puolivälieräparit selvillä
08.04.2011Salon kaupungin mestaruuskilpailujen otteluohjelmat julkaistu
03.03.2011Salon kaupungin Salibandyn mestaruuskilpailut 2011
02.03.2011Salon lukio kiinni 10.3-29.3.2011
19.02.2011SalPan vuoden urheilija 2010
06.02.2011Raportti: SalPa- AFC 06.02.11
01.02.2011Lukio kiinni kirjoitusten takia

Näytä lisää »